Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه‌های مختلف مردمی شامل جوانان داوطلب هلال احمر، آموزش یاران معاونت نهضت سوادآموزی، دانشجویان مرکز آموزش علمی کاربردی بهارآوران نسترن و جمعی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری در سیف‌آباد حضور یافته و در مساحتی حدود ۱۰ هکتار به کاشت نهال اکالیپتوس در قالب طرح مرتع‌داری تلفیقی با محوریت زراعت چوب اقدام کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمیدرضا زمانی رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم در حاشیه این برنامه، با اشاره به اینکه امروز به‌عنوان دومین روز از هفته منابع طبیعی با شعار «منابع طبیعی، مسئولیت اجتماعی و همیاران طبیعت» نام‌گذاری شده است،گفت: در برنامه مشارکتی امروز نزدیک به ۱۰۰ نفر از گروه‌های مردمی برای کاشت نهال در مرتع حضور یافتند.

اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: در قالب برنامه امروز مشارکت در طرح مرتع‌داری برای بهره‌برداری اقتصادی از چوب گونه سریع‌الرشد اکالیپتوس دنبال شده است.

زمانی گفت: کاشت اکالیپتوس در مناطق شهری به زمین و محل زندگی انسان‌ها آسیب می‌رساند، اما در مرتع هیچ مشکلی برای کاشت این گونه وجود ندارد و این گونه در حقیقت خاصیت بادشکنی و حفظ خاک را دارد و در کمترین زمان می‌توان از چوب آن استفاده کرد.

او گفت: علاقه‌مندان به مباحث طبیعی در قالب همیاران طبیعت می‌توانند در طرح‌های مختلف منابع طبیعی از جمله مراسم هفته منابع طبیعی، بیابان‌زدایی، پویش بذرکاری و نهال‌کاری، فرهنگ‌سازی منابع طبیعی و حفاظت از انفال به صورت داوطلبانه و بدون درنظر گرفتن منافع مالی مشارکت کنند.

زمانی گفت: افرادی که علاقه‌مند هستند به‌عنوان همیار طبیعت شناخته شوند و کارت همیار طبیعت را دریافت کنند باید به سایت amyartabiat.frw.ir مراجعه و ثبتنام خود را تکمیل کنند.

اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم  گفت: هر چند بسیاری از مردم بدون اینکه در سامانه‌ای نام خود را ثبت کنند همیار طبیعت هستند، اما تا به امروز بیش از ۸۰۰ نفر کارت همیار طبیعت را دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: امسال در هفته منابع طبیعی آیت‌الله جوادی آملی، آیت‌الله اعرافی و استاندار قم نیز کارت همیار طبیعت را دریافت کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی و آبخیزداری غرس نهال اداره آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۴۷۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقاضای تولید سالانه یک میلیون نهال صنوبر در همدان

ایسنا/همدان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان از تقاضای تولید سالانه یک میلیون اصله نهال صنوبر در این استان خبر داد.

اسفندیار خزایی چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در حاشیه بازدید از نهالستان موقت منابع طبیعی شهرستان بهار، اظهار کرد: در رابطه با طرح مردمی «کاشت یک میلیارد درخت»، سهمیه هر یک از شهرستان‌ها سالانه تولید ۲۰۰ هزار نهال بوده که تاکنون در این رابطه در نهالستان موقت شهرستان بهار ۸۰ هزار اصله نهال از گونه‌های صنوبر، زبان گنجشک، بادام و بید کشت شده است.

وی با اشاره به پیش‌بینی تولید ۱۲۰ هزار نهال در نهالستان موقت شهرستان بهار طی سال‌جاری افزود: آبیاری این نهالستان به صورت آبیاری تحت فشار بوده و برای اینکه عملیات مبارزه با علف‌های هرز انجام شود قلمه‌های صنوبر زیر لایه‌های پلاستیکی کشت شده و زنده‌مانی خوبی دارند و تاکنون ۱۰ سانتی‌متر رشد داشته‌اند.

خزایی با بیان اینکه بارندگی‌های اخیر کمک کرده که این نهالستان آبیاری چندانی نداشته باشد، گفت: در بحث طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تلاش داریم از همه عرصه‌ها برای تولید نهال استفاده داشته باشیم‌.

وی یادآور شد: سهمیه استان همدان در طرح مردمی تولید و کاشت یک میلیارد درخت، تعداد ۱۲ میلیون اصله نهال طی چهار سال بوده که باید در این رابطه در استان همدان سالانه سه میلیون اصله نهال تولید کنیم.

خزایی تصریح کرد: تاکنون استان همدان دو میلیون و ۶۰۰ هزار اصله نهال تولید داشته که باید این تولید سالانه به سه میلیون اصله برسد تا بتوانیم در پاییز امسال این نهال‌ها را برای کشت انتقال دهیم.

وی گفت: نهال صنوبر خاستگاه مردمی بسیاری دارد که اگر تولید داشته باشیم به علت مشارکتی بودن آن تحویل مردم می‌دهیم ضمن اینکه در نگهداری صنوبر نیاز به اعتبار دولتی نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اجرای طرح احداث ۹ هکتار باغ گردوی پیوندی در ارومیه
  • تقاضای تولید سالانه یک میلیون نهال صنوبر در همدان
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی در فروردین ماه سال جاری رفع تصرف شد 
  • شهرداری خواهان بام خرم‌آباد/ چراغ سبز منابع طبیعی استان
  • ۷۵ هکتار از اراضی ملی کردستان رفع تصرف شد
  • مشارکت بین‌نهادی، پیش‌نیاز مشارکت مردمی
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی 10 و 11 خرداد ماه در سراسر کشور برگزار می‌شود
  • لزوم ورود حوزه علمیه به عرصه درختکاری و حفظ منابع طبیعی
  • نشا کاری ۱۰۶ هزار هکتار از شالیرازهای مازندران
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی